Передплата 2024 «Добра кухня»

Пенсіонер із Черкас продав все майно і планує навколосвітню подорож (відео)

  • 28.08.2020, 20:30
  • 4 710

83-річний чоловік вирушив у подорож на яхті

Про його подорожі чоловікові нагадують прапори восьми морських країн. Яхтингом Володимир Єрьоменко захоплювався ще замолоду, пише 5 канал

«Хату в Боровиці, квартиру матері в Харкові (вона померла), дві машини продав, все продав…», — розповідає чоловік.

За своєю яхтою «Лігалі» він полетів аж до Британії. Звідти — одразу ж вирушив у першу подорож. Через усю Європу і аж до України. У подорожі на судні з ним були і його друзі. Каже, просто відвантажити і перевезти яхту нецікаво — цікаво піти на ній і привезти додому.

Деталі мандрівки і досі залишаються на видному місці в каюті. Пан Володимир позначив усі порти, де ставало його судно. Португалія, потім Кадіс, потім Гібралтар і ще декілька островів. За його словами, з моря геть по-іншому сприймаєш нові країни та міста. Найбільш вражаючі пейзажі чоловік зафільмував на згадку.

«Тут були і вузькі бухти, і фантастичні сходи та заходи сонця. Туреччина — країна сонця, що сходить», — згадує свою подорож пан Володимир.

Зараз ця яхта підкорює дніпровські хвилі, але Володимир у свої 83 мріє про нову, тепер уже навколосвітню подорож. Каже, що хоче піти у море саме на цій яхті, щоб закохатися.

Чоловік упевнений: своїм прикладом доводить, що жодні матеріальні статки не можуть замінити задоволення від здійсненої мрії.

«Хіба це не надихає? У будь-якому віці, скільки би вам не було, ви можете рости», — каже він.

Із собою в навколосвітню подорож готовий взяти і декількох друзів. За його словами, вирушить, щойно збере грошей, та повністю відкриють кордони.

Схожі новини