Передплата 2024 «Добрий господар»

У спеку службовим собакам одягають черевички

Багато хто з тих, хто подорожує через кордон, помічають, що службові собаки прикордонників, які оглядають транспорт мандрівників, носять... черевички. Це – не прикол, не якась забаганка кінологів. А “виробнича необхідність”.

У «черевичках» чотирила­пі охоронці наших рубежів не залишать на машині й у її са­лоні слідів від своїх гострих кігтів. А ще — не пошкодять чутливих лап об розпечений асфальт. Про це інструкто­ри Мухтарів, Принців, Бар­сів повинні думати ледь не у першу чергу. І на пропус­кних пунктах західних рубе­жів України про своїх вірних друзів-напарників прикор­донники пам’ятають. Соба­че взуття завжди носять при собі.

Наскільки комфортно со­бакам працювати у спеку, кі­нологи визначають за пове­дінкою тварин. Якщо вони занепокоєні, скавулять, тяж­ко дихають, переступають з лапи на лапу, значить, їм потрібна допомога. Собаче взуття — один із таких запо­біжників.

Зрештою, у «черевичках» помічники прикордонників не тільки перебувають у без­пеці, а й виглядають модни­ми, стильними. Хіба неправ­да?

Схожі новини