Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Опублікували ще шість підстав для перетину адмінмежі з Кримом

  • 09.08.2020, 16:15
  • 1 284

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим вирішило подбати про громадян України, які живуть на окупованій території

Розуміючи всі ризики у зв’язку з рішенням Уряду щодо обмеження перетину адмінмежі з Кримом, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим наголошує, що докладатиме зусиль для того, щоб збалансувати таке рішення, з урахуванням прав та інтересів громадян України, які живуть на окупованій території, зберегти можливість комунікації та зв"язків. Про це пише DailyLviv.

За результатами обговорень Представництва, Офісу Президента та Уряду, інформуємо про перелік можливих гуманітарних підстав для перетину КПВВ на час тимчасового обмеження їх роботи:

  • подача абітурієнтом (із одним з батьків/опікунів) документів для вступу до навчального закладу;
  • у випадках відсутності реєстрації місця проживання, проте наявності інших підтверджень проживання в Криму/на підконтрольній Уряду території;
  • необхідності дотримання принципу єдності сім’ї;
  • у випадках тяжкої хвороби особи та необхідності поповнення запасів ліків та/чи отримання медичної допомоги;
  • у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;
  • в інших випадках, коли є підстава вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адміністративної межі в будь-якому напрямку (зокрема й у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).

Обов’язковою умовою після перетину КПВВ з тимчасово окупованої території є встановлення додатку «Дій вдома». Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР тесту на COVID-19.

Рішення про перетин КПВВ за гуманітарними підставами ухвалюється Державною прикордонною службою за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Представництво сприятиме громадянам в отриманні такого рішення.

Станом на ранок 9 серпня на адміністративному кордоні з анексованим Кримом черг на КПВВ із боку материкової частини України немає, повідомив у коментарі проєкту «Радіо Свобода Крим. Реалії» речник Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

Схожі новини