Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Левандівський ґвалтівник» визнаний осудним

Це встановила судово-психіатрична експертиза затриманого

У справі зґвалтування 12-річного хлопчика триває низка експертиз. Щойно проведена судово-психіатрична експертиза затриманого встановила, що він є осудним, тобто не має психічного захворювання. Про це «ВЗ» повідомив адвокат постраждалої родини Іван Василишин. За його словами, інші експертизи будуть прискорені.

Нагадаємо, 18 черв­ня 18-річний третьокурсник «Львівської політехніки» Ми­рослав М. серед білого дня зґвалтував 12-річного хлопчи­ка. Злочин стався у віддале­них хащах району Левандівка, куди педофіл заманив дитину. Того ж дня злочинця опера­тивно затримали. Потерпіла родина Софії та Олега Яцківих вирішила боротися за спра­ведливий суд і прийняла рі­шення зробити справу макси­мально публічною.

19 червня хлопчик під час проведення упізнання вказав поліції на свого кривдника. 20 червня Залізничний рай­суд Львова обрав підозрюва­ному запобіжний захід у ви­гляді тримання під вартою 60 діб без права внесення заста­ви. 16 липня відбувся слідчий експеримент — відтворення подій за участі потерпілої ди­тини, слідчих, представників прокуратури і психолога. За повідомленням адвоката Іва­на Василишина, наступного тижня має відбутися суд щодо продовження запобіжного за­ходу для підозрюваного.

Схожі новини