Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна розірвала чергову угоду про співпрацю з РФ

  • 08.07.2020, 16:15
  • 761

Кабінет міністрів припинив дію меморандуму між Україною та урядом Росії про співпрацю у боротьбі з тероризмом

Про це повідомив у Telegram народний депутат партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко, опублікувавши відповідне фото постанови.

«Припинити дію Меморандуму між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співпрацю у боротьбі з тероризмом, учиненого в м. Ялті 12 липня 2012 року. Міністерству закордонних справ повідомити російську сторону про припинення дії меморандуму», — сказано у повідомленні.

Документ було підписано у Ялті 12 липня 2012 року.

Раніше у Кабміні заявили, що розірвання меморандуму «дасть змогу створити додаткові правові та політичні підстави для захисту національних інтересів України в умовах збройної агресії РФ».

Читайте також: Україна вийшла з угоди з СНД про стандарти озброєння

Заступник глави МЗС України Василь Боднар у червні 2020 року заявляв, що від моменту окупації Криму та збройної агресії на Донбасі Україна розірвала приблизно 150 із 453 договорів і угод із РФ, зокрема один із базових договорів — про дружбу, співпрацю і партнерство (цей документ утратив чинність 1 квітня 2019 року).

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про вихід України з угоди Співдружності незалежних держав про фінансову розвідку.

Схожі новини