Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коронавірус скасував матч: у футболістів «Металурга» підозра на COVID-19

Матч між «Рухом» та «Металургом» скасували через підозру коронавірусної інфекції у футболістів запорізького клубу.

Це підтвердив кореспонденту «ВЗ» представник прес-служби «Металургу» Максим Мазуренко. Інформації про перенесення матчу на іншу дату наразі не має.

Як стало відомо, до Львова, у готель «Галатея», що у Винниках, приїхали футболісти із Запоріжжя, але власне їх у Львові наздогнали результати ПЛР-обстеження із Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Роман Павлів, директор Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України розповів кореспонденту «ВЗ», що у п’ятьох гравців — позитивний ПЛР, тобто вони інфіковані коронавірусною інфекцією.

— Люди, очевидно, думали, що здорові і безпечно вирушили у подорож, але нам зателефонували із Запорізького обласного лабораторного центру і повідомили, що є результати обстежень. П’ятеро осіб — позитивні ПЛР. Це офіційна інформація. Адаптивний карантин дозволяє проведення футболу без глядачів, але, як бачимо, люди інфікуються. Подібна історія була з гравцями львівських «Карпат», які всі перехворіли, гуляли Львовом інфіковані, тепер перехворіють всі у «Металургу». Дізнаємося про готель «Галатея» у Винниках, куди поселялися футболісти. Потрібно дезінфікувати готель, вирахувати контактних осіб і скерувати їх на самоізоляцію. Футболісти приїхали своїм автобусом і, коли їм повідомили про результати, терміново виїхали назад у Запоріжжя.

Роман Павлів розповів кореспонденту «ВЗ», що у теперішніх умовах пандемії такі історії можливі, тому безумовно необхідно усім ходити у масках і зберігати дистанцію: не тому, щоб не заразитися, а тому, щоб не інфікувати нікого. Адже не зважаючи на добре самопочуття, люди можуть бути інфікованими, виділяти вірус й заражати інших людей.

Також Роман Михайлович розповів, що ВООЗ надає Львівському обласному лабораторному центру МОЗ України обладнання, реактиви і засоби для роботи, що безумовно полегшить роботу лабораторного центру.

Нагадаємо, на 4 липня був запланований матч чемпіонату України серед команд Першої ліги між винниківським «Рухом» та запорізьким «Металургом».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень