Передплата 2024 «Добра кухня»

Хто посяде місце Смолія: стало відомо про трьох можливих кандидатів на посаду глави НБУ

  • 02.07.2020, 11:30
  • 1 193

Співрозмовники ЕП у Верховній Раді повідомили, що наразі розглядаються три можливі кандидатури на посаду голови НБУ.

Про йдеться у матеріалі ЕП.

Володимир Лавренчук. Колишній голова правління «Райффайзен банку Аваль» вже був кандидатом на посаду голови НБУ після відставки Валерії Гонтаревої. Після 14 років роботи у «Райффайзені» банкір повідомляв про зацікавленість у роботі в наглядовій раді одного з держбанків, але наразі є безробітним.

Кирило Шевченко. Чинний керівник державного Укргазбанку. В інтерв'ю ЕП висловлював незгоду з окремими рішеннями Національного банку щодо зміцнення курсу гривні у 2019 році та повільного зниження облікової ставки.

Тимофій Милованов. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука та президент Київської школи економіки. Професор Піттсбурзького університету на посаді міністра займався питанням відкриття ринку землі, але в результаті розкритикував ухвалений нардепами законопроєкт.

Читайте також: Відставка Смолія: голова Dragon Capital заявив, що призупиняє нові інвестиції

Проте не виключено, що Яків Смолій ще може залишитися на посаді, якщо Банкова «здасться» під натиском «аргументів» західних партнерів України і в першу чергу МВФ, який регулярно нагадує про збереження незалежності Нацбанку.

Так, один з наближених до голови співрозмовників ЕП в Нацбанку наголосив, що заява Смолія — це в першу чергу «протест на дії уряду та депутатів».

Схожі новини