Передплата 2024 «Добрий господар»

"Українці повинні бути готові до нового вторгнення Росії", - Боднар

  • 29.06.2020, 17:33
  • 1 174

Будь-які навчання російських військових біля кордонів України можуть перерости в бойові дії, тому українцям потрібно ментально бути готовими до повномасштабного наступу РФ.

З такою заявою виступив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Я вже неодноразово говорив про існуючу військову загрозу з боку Росії, оскільки, по-перше, бачимо зростання військових потужностей на східному кордоні України, а, по-друге, спостерігаємо значне посилення військових угруповань російських військ у Криму.

Досить часто приводять до підвищеної бойової готовності російські окупаційні сили на території окупованого Донбасу. Будь-які навчання можуть досить швидко перейти в активну фазу бойових дій, тому ризик, однозначно, зростає, і, звичайно, військові це бачать", — заявив дипломат.

Він додав, що українські військові «чітко розуміють загрозу від таких акцій».

Читайте також: У Росії зміни до Конституції підтримали 76% респондентів: дані екзит-полу

Загроза з боку Росії, за його словами, пов'язана з внутрішньою нестабільністю в Росії, зокрема, зумовленою невдоволенням громадян через зміни до конституції і проблемами поставок води в окупований Крим.

«Тому нам треба ментально бути готовими до того, що Росія не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей», — заявив дипломат.

Схожі новини