Передплата 2024 «Добрий господар»

Потенційна небезпека Covid-19: «Ліверпуль» виступає проти масових святкувань перемоги

  • 27.06.2020, 18:15
  • 859

Мер Ліверпуля дав вказівку розганяти вболівальників, які відзначають перемогу

Про це повідомляє сайт Главком. Футбольний клуб «Ліверпуль» опублікував спільну з поліцією Мерсисайда і мерією заяву стосовно святкування уболівальниками перемоги в чемпіонаті Англії.

Клуб засудив поведінку вболівальників, які «вирішили ігнорувати інструкції з соціального дистанціювання і ризикнули громадською безпекою». «Така поведінка абсолютно неприпустима. Потенційна небезпека другої хвилі Covid-19 все ще існує. Коли буде безпечно, ми влаштуємо парад перемоги, і всі зможуть зібратися, щоб разом це відсвяткувати», — йдеться в заяві на сайті клубу.

Мер Ліверпуля видав наказ співробітникам правоохоронних органів розганяти уболівальників, які відзначають перше за 30 довгих років чемпіонство мерсисайдців в англійській Прем'єр-лізі, інформує Liverpool Echo.

Причиною цього могло стати зокрема загоряння в одній із головних історичних будівель міста — «Ліверпуль білдінґ». Однією з поширених версій причин пожежі вважають феєрверки і петарди, запущені фанатами «Ліверпуля». Саме це спонукало муніципалітет заборонити масові святкування.

«Ліверпуль» достроково здобув титул переможця англійської Прем'єр-ліги після програшу «Манчестер Сіті» в матчі з «Челсі» (1:2). Мерсисайдці стали чемпіонами через 30 років.

Схожі новини