Передплата 2024 ВЗ

ПриватБанк vs Суркіси: на суд прибули представники МВФ та G7

  • 15.06.2020, 13:55
  • 958

Як повідомив лідер партії "Демократична Сокира" Антон Швець, 15 червня на засідання Верховного суду у справі Суркісів проти ПриватБанку прийшли представники МВФ та країн Великої сімки

Про це повідомив лідер партії «Демократична Сокира» Антон Швець з приміщення суду.

Засідання Верховного суду у справі Суркісів проти ПриватБанку призначили на 15 червня на 10:30. Швець відзначив у Facebook, що за його інформацією на суд прийдуть представники МВФ та країн Великої сімки.

Пізніше Швець опублікував ще один допис, в якому відзначив, що попри заяву суддів про тиск «Демсокири» на суд, він потрапив на засідання. У дописі Швець додав, що на суді присутні іноземні гості «з англійським та американським акцентом».

Читайте також: Україна втратить мільярди: ПриватБанк програв черговий суд компаніям Суркісів

Антон Швець веде текстову трансляцію засідання у останньому дописі. За його словами, сторона захисту — ПриватБанк — апелює до «антиколомойського» закону та вимагає визнати Суркісів пов'язаними з банком особами.

Нагадаємо, 15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжила розгляд справи за позовом родини Суркісів, а саме — про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів обсягом 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail-in).

Раніше, 27 квітня справу Суркісів про націоналізацію ПриватБанку зняли з розгляду через тиск на суд.

На трьох активістів партії «Демсокира» склали адмінпротоколи за порушення карантину на мітингу під Верховним судом, де розглядали причетність братів Суркісів до ПриватБанку.

Схожі новини