Передплата 2024 «Добра кухня»

На веломобілі «Пілігрим» – понад чотири тисячі кілометрів

28 годин, із 60-хвилинною перервою на сон, крутив педалі Олексій Ганшин. 400 кілометрів із Кропивниччини до Чернігова проїхав на веломобілі, який змайстрував сам і назвав «Пілігримом».

За словами 35-річного винахідника й мандрівника, ідея змайструвати такий транспортний засіб з’явилась у ньо­го ще років 14 тому, коли пересувався виключно ровером. Відтоді чоловік ви­готовляв різні моделі та накопичував досвід. Цей варіант, який ще не є кінце­вим, виготовив лише торік.

Вага веломобіля — 40 кг, має фари, поворотники та сонячну панель, яка до­помагає у дорозі заряджати телефон. Енергія, яку дають сонце й обертання педалей, накопичується у павербанку. Рухається транспортний засіб зі швид­кістю 25−30 км/год. За рік на «Пілігримі» Ганшин наїздив понад 4 тисячі км — до­рогами й бездоріжжям.

Дистанцію протяжністю 400 км від Китайгорода Кропивницької області, де він живе, до Чернігова, Олексій назвав своїм рекордом. У Чернігові винахідник проведе три тижні. Тут має знайомого, з яким хоче налагодити серійний ви­пуск веломобілів.

Схожі новини