Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Джанна більше не має батька": родина загиблого афроамериканця виступила із заявою

  • 03.06.2020, 10:15
  • 1 030

2 червня Роксі Вашингтон, мати доньки загиблого під час затримання Джорджа Флойда, вперше виступила у мерії Міннеаполіса із короткою заявою

6-річна Джанна перебувала поруч, передає CBS News.

«Я не скажу багато, тому що зараз не можу зібрати свої слова до купи. Я хочу, щоб усі знали: ось те, що забрали ці офіцери. Зрештою, вони повертаються додому, щоб побути зі своїми рідними. А Джанна більше не має батька. Він ніколи не побачить, як вона росте, здобуває освіту. Якщо у неї з'являться проблеми і вона потребуватиме свого тата… У неї цього більше немає», — сказала Вашингтон.

За результатами незалежного розтину, який замовила сім'я Флойда, чоловік помер від асфіксії, викликаної тиском на шию та спину.

Читайте також: Вогнем і мечем: Трамп погрожує придушити вуличні протести у США за допомогою армії

Нагадаємо, у мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали «швидку», проте до лікарні він не дожив. Нині ексофіцера Дерека Шовіна, який затримував Джорджа, підозрюють у вбивстві третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, що трактується як «халатність, що призвела до необґрунтованого ризику».

Схожі новини