Передплата 2024 «Добра кухня»

Вимагали данину. Поліція взяла злочинців, які біля кордону збирали гроші з перевізників (фото, відео)

У суботу, 30 травня, поліцейські та оперативники СБУ затримали групу осіб, яких підозрюють у вимаганні грошей у перевізників, які працюють біля пунктів пропуску на кордоні з Польщею «Краковець-Корчова» та «Шегині-Медика» та перевозять громадян мікроавтобусами на території України.

Про це повідомляє Поліція Львівської області у Facebook.

«Як встановили правоохоронці, зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, пошкодженням та знищенням майна, вимагали гроші у перевізників, водіїв та пасажирів за не перешкоджання у здійсненні пасажирських перевезень із пунктів пропуску „Краковець“ та „Шегині“ у Яворівському та Мостиському районах Львівщини. З кожного транспортного засобу вони отримували 500 гривень, а з кожного пасажира — 200 гривень. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — від трьох до семи років позбавлення волі», — сказано у повідомленні.

Далі уточнено, що правоохоронці затримали трьох учасників угруповання — мешканців Львова та Києва віком від 28-ми до 47-ми років, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

У свою чергу, прокурорка Львівщини Ірина Діденко заявила, що таким чином вдалося запобігти «розбіркам» з перевізниками на Львівщині.

«З квітня триває слідство у кримінальному провадженні за фактами численних вимагань особами з кримінального середовища у перевізників „данини“ за неперешкоджання їхній діяльності. Сьогодні зафіксовано чергову передачу коштів в сумі 2100 грн перевізником вимагачу. Тариф досить серйозний — 300 грн за кожного пасажира. Групи працювали біля кордону в Краковці та Шегинях», — повідомила Ірина Діденко.

«Триває проведення 12 обшуків, встановлюється коло всіх вимагачів, готуємо повідомлення про підозри та клопотання про запобіжні заходи», — написала Ірина Діденко у Facebook.

Схожі новини