Передплата 2024 ВЗ

Суд у Німеччині не дозволив екстрадувати Онищенка в Україну

  • 27.05.2020, 18:12
  • 830

Судді Вищого земельного суду Ольденбурга відмовили в екстрадиції в Україну підозрюваного в створенні корупційних схем колишнього депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Про це повідомляє Deutsche Welle

Відповідне рішення у Німеччині ухвалили в середу, 27 травня.

Відзначається, що клопотання української прокуратури не задовольнили «через брак гарантії щодо належного утримання Онищенка в українській тюрмі».

У поясненні до ухвали йдеться, що «існує значна ймовірність» того, що в разі його екстрадиції «не буде дотримано мінімальних стандартів міжнародного права щодо умов утримання в тюрмах», у тому числі й Європейської конвенції з прав людини.

До того суд звертався до української влади з проханням надати «детальний опис» умов утримання під вартою, на котрі міг би розраховувати Онищенко в слідчому ізоляторі в Києві.

Повідомляється, що українська сторона поінформувала німецький суд «лише в загальних рисах».

Судді послалися у своєму рішення на доповідь Ради Європи, де експерти РЄ вказали на «нелюдські умови утримання ув'язнених, що принижують людську гідність» в українських в’язницях.

Також німецькі судді скасували ордер про арешт Онищенка.

Після відповідного рішення колишній український нардеп може залишити в'язницю.

Онищенко провів кілька місяців у в'язниці Ольденбурга. Повідомляється, що протягом цього часу йому зробили операцію на серці в розташованій поблизу лікарні.

Схожі новини