Передплата 2024 ВЗ

Не готовий йти в офіс капітана "Титаніка": Жадан дотепно поглузував з чинної влади

  • 21.05.2020, 16:35
  • 1 088

Поет і письменник Сергій Жадан повідомив, що йому телефонували від керівника Офісу президента Андрія Єрмака з пропозицією прийти на зустріч, але він відмовився

Про це повідомив Сергій Жадан на своїй сторінці у Facebook.

Жадан назвав «показовою» історію про те, як Уляна Супрун зустрічалася з керівником Офісу президента: і відсутність у представників влади відповідей на її запитання, і відсутність результату зустрічі.

Напередодні колишня керівниця МОЗ повідомила, що 19 травня мала зустріч із Андрієм Єрмаком в Офісі президента. Єрмак запросив її й озвучив бажання президента, щоб Супрун долучилася до Національної ради реформ, але за 10 хвилин не дав відповіді на додаткові запитання, а потім пішов.

Жадан: «Мені теж телефонували від Єрмака, пропонували прийти на зустріч. Я, ясна річ, відмовився.

Для тих шановних читачів, які далі щиро не розуміють, що тут такого і чому б не підтримати молоду команду, відповім ще раз: на моє переконання, пропозиції теперішньої влади до співпраці звучать десь як отаке оголошення: «Для роботи в корабельному оркестрі запрошуються професіонали з доброю репутацією та відсутністю морської хвороби. Робота на свіжому повітрі. Яскраві враження гарантуємо. Прослуховування в офісі капітана „Титаніка“».

Якщо ви, друзі, вважаєте, що співпраця з цими людьми потрібна країні, то я вам скажу таке — насправді країні потрібно, аби ця влада якомога скоріше пішла у відставку. А ключі від офісу залишила комусь із дорослих.

Кадровий голод у них. Немає в них кадрового голоду. У них кисневий голод, який заважає їм стратегічно мислити й логічно викладати свої думки на пресконференції".

Читайте також: Жадан очолив рейтинг найвизначніших українських письменників

Нагадаємо, 20 травня, після пресконференції Володимира Зеленського з нагоди першого року його президентства, Жадан написав, що «заява президента про те, що вони не можуть знайти міністра культури і що зверталися з цим до мистецького середовища, — це ж не жарт».

За словами Жадана, він отримував від Офісу президента повідомлення з проханням порадити кого-небудь на посаду міністра. Але не став нікого радити.

Також письменник повідомив, що впродовж останнього року «Мінкульт регулярно звертався з пропозиціями підтримати ті чи інші їхні ініціативи», але він був до них скептично налаштований.

Схожі новини