Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Є кілька методів": Разумков презентував план повернення Криму

  • 17.05.2020, 18:55
  • 1 146

Окупований Росією Крим Україна планує повертати шляхом розвитку власної держави і за допомогою міжнародного тиску

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповів спікер Верховної Ради і один з лідерів виборчої кампанії президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

Він зазначив, що питання Криму є важким і повільним процесом, однак воно не знімається з порядку денного і Україна зобов'язана не втрачати комунікацію з усіма окупованими територіями.

«Методи залишаються тими ж — і міжнародний тиск, і міжнародна позиція, економічні заходи. Передусім це, мабуть, розвиток держави, тому що люди завжди хочуть жити там, де краще. Якщо на території вільної держави буде краще, то і повертати тимчасово окуповані території Крим та Донбас буде простіше», — заявив Разумков.

Читайте також: Скористаймося моментом: у США планують «дотиснути» Путіна, щоб повернути Крим і Донбас

«Як показує всесвітня історія, історія сьогоднішньої Європи, проходить 5, 10, 20, скільки буде необхідно років, але території знову повертаються до тих держав, яким вони дійсно належать», — додав він.

Нагадаємо, в Україні хочуть ухвалити закон про референдум. Разумков розповів, що документ вже скерували на розгляд Венеціанської комісії і через кілька тижнів законопроєкт може бути внесений на розгляд Верховною Радою

Схожі новини