Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скористаймося моментом: у США планують "дотиснути" Путіна, щоб повернути Крим і Донбас

  • 08.04.2020, 09:35
  • 1 231

Три колишніх американських посли в Україні – Стівен Пайфер, Джон Гербст і Вільям Тейлор – заявили про нову можливість повернути анексований Крим і закінчити війну на Донбасі шляхом тиску на Росію

Своїми думками вони поділилися в публікації NPR, повідомляє OBOZREVATEL. За твердженням авторів звернення, шанс припинити конфлікт і повернути півострів дає пандемія COVID-19.

«Хоча роки дипломатії з метою покласти край українській війні зайшли в глухий кут, зараз сильний поштовх із боку Сполучених Штатів може вийти з цього глухого кута. Криза коронавірусу може дати Кремлю підстави для згоди», — відзначили колишні посли.

Читайте також: Знизять небезпеку коронавірусу на 99%: лікар із США назвав два прості способи

Дипломати запропонували свій сценарій і щодо Донбасу: «У тісній співпраці з лідерами Німеччини, Франції та України президент Трамп повинен запропонувати президенту Путіну припинити бойові дії, повернути Донбас і міжнародний кордон під суверенітет України, а також скасувати санкції, накладені на Росію».

«Якби Путін був готовий піти з Криму, інші санкції, введені проти цієї незаконної анексії, також могли б бути скасовані. Але основні покарання, спрямовані проти агресії Москви на Донбасі, Захід може скасувати, зберігаючи санкції проти Москви за захоплення Криму», — додали дипломати.

«Кремлівська агресія повинна бути припинена. Всі країни мають зараз зосередитися на боротьбі з коронавірусом, а не на сусідах!» — резюмували в статті.

Схожі новини