Передплата 2024 ВЗ

На Одещині наклав на себе руки фермер, не дочекавшись державної компенсації через засуху

Фермеру було 66 років, він мав 150 гектарів орендованої у односельчан землі

Про це написала на своїй сторінці у Facebook Зоя Казанжи.

«Поки ви тут радієте, що відкрились ресторани і салони краси… Василь Сердюченко, фермер із села Шевченкове Кілійського району, що на півдні Одещини, здійснив суїцид», — написала вона.

Зі слів Зої Казанжи, міський голова Кілії Павло Бойченко овідомив, що причина трагедії — повністю знищені засухою посіви на полях Василя Миколайовича.

Мер Бойченко розповів також, що місяць тому Кілійська міська рада звернулась до президента України, Кабміну і парламенту з проханням виділити кошти невеликим фермерським господарствам на компенсацію втрат.

«Жодна державна інституція не відповіла на це звернення, хоча чотири мільярди гривень в резервному фонді закладені якраз на такі випадки — як компенсація фермерським господарствам через надзвичайну ситуацію. Але компенсації отримують доларові мільярдери-латифундисти. А черга до селян все ніяк не може дійти», — написала Зоя Казанжи.

Одещина дуже потерпає від засухи. Вже більше року немає дощів, зима була безсніжною. Гинуть посіви, земля перетворилась на порох. У південних районах Одеської області планують оголосити надзвичайну ситуацію через втрату врожаю у цьому році.

Василю Сердюченку було 66 років, він мав 150 гектарів орендованої у односельчан землі. Через страшну засуху посіви загинули повністю. 900 тисяч гривень — скільки він мав виплатити людям. Василь Сердюченко залишив посмертну записку.

Схожі новини