Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Щоб вижити»: Ресторатори просять Кабмін відкрити літні тераси

Українські ресторатори звернулися до Кабінету міністрів з проханням дозволити їм відкрити літні майданчики.

Про це повідомив столичний ресторатор Валерій Созановський.

«Цей пост не про розвиток ресторанного бізнесу в Україні, яким ми з колегами відчайдушно займалися багато років поспіль. Він про банальне виживання. І навіть останнє, як виявилося, зараз під великим питанням. Ми розуміємо, що карантин — це вимушений захід, але також розумієм, що одного разу він закінчиться і тисячі людей вийдуть з дому, але не вийдуть на роботу. Ми продовжуємо робити все, що в наших силах, щоб зберігати робочі місця нашої команди і виплачувати їм мінімальні зарплати, але з кожним днем — це перетворюється в випробування крутіше, ніж Форт Боярд», — йдеться в повідомленні.

Созановський зазначив, що ресторатори просять «про найменший шанс на виживання».

«І цей шанс — відкриття літніх майданчиків в місті. Які, звичайно, будуть максимально безпечні для відвідувачів», — додав він.

За словами ресторатора, для забезпечення безпеки гостей, досить ввести декілька простих правил:

— обмежити кількість відвідувачів в заклад;

— ввести попередню бронь;

— поставити дезінфектори на вході;

— надати кожному офіціантові маски і рукавички;

— забезпечити відстань між столами від 1,5 метрів;

— дотримуватися всіх санітарних норм всередині закладу.

«Таким чином, похід в ресторан істотно підніме настрій кожному українцю, і буде більш безпечним місцем, ніж будь-який супермаркет або магазин електроніки, де часто бувають черги, до слова. Звичайно, це не допоможе нам повернутися до початкового прибутку, але це допоможе нам вижити, а значить, коли ми вийдемо з тіні, ми зможемо платити податки, що істотно поліпшить економічну ситуацію в нашій країні», — резюмував Созановський.

Крім того, ресторатори також опублікували публічне звернення до Кабінету Міністрів, долучитися до якого можна тут.

Зазначається, що в містах є системні ресторани з великими і просторими літніми майданчиками, що мають попит у громадян в теплу погоду.

«Запуск цих майданчиків дозволить підтримати середній бізнес, поліпшити зайнятість в містах, а це до 80 тис. „воскреслих“ робочих місць, що дасть ефект для економіки в сотні разів кращий від будь-яких податкових пільг, про які сьогодні в теорії міркують чиновники», — наголошується в зверненні.

Схожі новини