Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У лікарнях Угорщини масово звільняють місця для хворих на коронавірус

В Угорщині почали масово звільняти лікарняні палати для пацієнтів з коронавірусом, змушуючи інших пацієнтів відправлятися по домівках раніше терміну

Про це пише Euronews.

Масова виписка пацієнтів пов'язана з розпорядженням Міністерства охорони здоров'я, згідно з яким в лікарнях має з'явитися як мінімум 40 тисяч порожніх ліжок.

За даними агентства, в зоні ризику — пацієнти з хронічними захворюваннями, які в разі загострення опиняться без нагляду лікарів і медичного обладнання.

У числі таких виписок — 80-річна колишня медсестра з Будапешта, яку відправили додому з реабілітаційного центру незабаром після ампутації ноги.

«Нам просто сказали, що потрібно звільнити місце. Прямо зараз. Я не розумію, чому. Будівля досі пустує», — розповіла Йозефне Амброзі.

Водночас влада Угорщини заперечує, що рішення МОЗ поставило під загрозу пацієнтів з хронічними захворюваннями.

«50% лікарняних місць вільні. Згідно з представленими доповідям, глави адміністрацій медустанов відправляють додому не так багато пацієнтів, як думають більшість громадян», — заявила Цецилія Мюллер, член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу в Угорщині.

Згідно з даними університету Джонса Хопкінса, в Угорщині зафіксували 2 284 випадки зараження коронавірусом, 239 осіб померли.

Схожі новини