Передплата 2024 ВЗ

У Мінську вирішили не скасовувати парад, присвячений Дню Перемоги

  • 20.04.2020, 18:15
  • 844

Лукашенко відмовився дослухатися до рекомендацій ВООЗ

Про це ідеться у відповіді на петицію, в якій понад 7000 громадян зажадали скасувати військовий парад, передає ГЛАВКОМ.

У відомстві підкреслили, що не скасовуватимуть парад, оскільки він є частиною бойової підготовки армії. «Епідеміологічна ситуація, яка зараз складається у Білорусі дозволяє Збройним силам проводити планові заходи бойової підготовки… У ході тренувань особовий склад вдосконалює навички, зокрема водіння та обслуговування закріпленої за ним техніки, підвищує професійну майстерність», — пояснили в Міноборони відмову скасовувати урочисті заходи.

Читайте також: «Краще померти стоячи»: Лукашенко висміяв коронавірус

У міністерстві повідомили, що під час підготовки до параду медслужби Збройних сил виконують «комплекс протиепідемічних і лікувально-профілактичних заходів» для протидії поширенню коронавірусу.

«Для Білорусі військові паради — це данина героїзму і стійкості нашого народу, самовідданій боротьбі проти фашистських загарбників… Це також традиція, яка символізує готовність білоруського народу відстоювати національні інтереси держави», — резюмували в оборонному відомстві.

Раніше стало відомо, що, всупереч рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) заборонити масові заходи, в Білорусі з 20 квітня відновиться навчальний процес у школах, а 25 квітня буде проведено республіканське зібрання.

За останніми даними, в Білорусі коронавірусом заразилися 4779 осіб, зокрема троє військовослужбовців; 42 людини померли. Загальна кількість інфікованих вірусом SARS-CoV-2 в світі перевищила 2,2 мільйони людей; 148 тисяч померли, 558 тисяч вилікувалися.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін таки відмовився проводити парад 9 Травня через епідемію коронавірусу.

Схожі новини