Передплата 2024 ВЗ

Глава ВООЗ звернувся з терміновою заявою до всіх країн світу

  • 26.03.2020, 13:35
  • 1 664

Самоізоляція громадян і обмеження на пересування під час поширення в тій чи іншій країні коронавірусу не допоможуть остаточно ліквідувати пандемію

Про це на брифінгу для журналістів у Женеві заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреєсус, передає OBOZREVATEL із посиланням на РБК.

За його словами, для повної перемоги нового захворювання необхідний цілий комплекс заходів, який дозволить у майбутньому не повторити його відновлення.

«Ви створили вікно можливостей. Але питання в тому, як ви його використовуєте», — сказав він, зазначивши, що карантин дозволяє виграти час у боротьбі з поширенням хвороби, однак для порятунку життів цього недостатньо.

Читайте також: Епідемія коронавірусу: у ВООЗ назвали 6 правил, як уберегтися

Водночас Гебреєсус назвав шість способів домогтися прориву в боротьбі з поширенням коронавірусу.

Насамперед, підкреслив він, необхідно поліпшити систему охорони здоров'я і підготувати медичний персонал, який буде готовий працювати з хворими. Крім цього, потрібно збільшити кількість тестів, щоб виявити всіх інфікованих COVID-19.

Також глава ВООЗ заявив про необхідність готувати додаткові лікарні для прийому пацієнтів, відслідковувати всі контакти хворих і перекинути всі сили саме на боротьбу з коронавірусом.

«Ці заходи допоможуть не тільки зупинити поширення вірусу, але й не допустити відновлення епідемії після зняття всіх обмежень. Якщо ви будете знову відкривати школи і підприємства, то лише для того, щоб закрити їх потім. Знаходити, ізолювати, тестувати, лікувати, відстежувати — ось спосіб уникнути подальших обмежень», — підсумував Гебреєсус.

Схожі новини