Передплата 2024 ВЗ

У німецькому парламенті жорстко розкритикували ідею створення «консультативної ради» з ОРДЛО

  • 18.03.2020, 09:15
  • 2 837

У німецькому парламенті розкритикували ідею створення в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську так званої «консультативної ради» з прокремлівськими сепаратистами

За словами представника фракції Союз 90/Зелені з питань східноєвропейської політики Мануеля Саррацина, за допомогою цього органу глава Кремля Володимир Путіна хоче змусити Україну вести прямі переговори з його маріонетками в ОРДЛО, передає НВ із посиланням на DW.

«Те, що звучить як позитивна нова динаміка у мінському процесі, насправді є подальшим вихолощенням мінських угод. Ця рада є дуже сумнівною через однаковий статус представників України і представників окупованих територій. Кремль роками вимагав від України прямих переговорів з маріонетковим урядом», — заявив він.

У зв’язку із цим Саррацин закликав німецький уряд озвучити свою позицію з цього питання.

«Росія залишається військової стороною на Донбасі і також повинна бути відповідальною за свої дії. Завдяки так званій „консультативній раді“ Путін намагається сприяти поступовому прийняттю окупації і анексії Криму. Цьому треба запобігти», — додав він.

Раніше повідомлялося, що в розпорядженні журналістів ZN.ua виявився протокол, згідно з яким українська сторона підписала в Мінську документ щодо створення «консультативної ради» з представниками «Л/ДНР».

В Європейській солідарності таку ідею різко розкритикували, заявивши що це буде визнанням суб'єктності підконтрольних РФ терористичних організацій.

Своєю чергою глава Офісу президент Андрій Єрмак заявив, що необхідність української сторони проводити консультації з підконтрольними Кремлю сепаратистами не є їх визнанням як окремого суб'єкта переговорів у Мінську.

Схожі новини