Передплата 2024 «Добрий господар»

"Йде до тепла". Італійський професор переконує, що коронавірус влітку зникне

Літня спека може стати вирішенням проблеми коронавірусу COVID-2019, яка поширюється світом.

Таку думку висловив професор кафедри глобальної охорони здоров'я в Римському католицькому університеті, колишній директор всесвітнього медичного центру Istituto Superiore di Sanità Стефано Велла в інтерв'ю Ilmessaggero.it. Він привів у приклад Африку, зазначивши, що випадки захворювання коронавірусом COVID-2019 на материку не є тривожною тенденцією і мови про епідемію захворювання не йде.

Зокрема, за його словами, коронавірус має значну схожість із грипом, який є сезонним захворюванням і зникає під впливом високих температур.

«Наразі в Африці немає епідемії коронавірусу. Там зараз спека, як у серпні. Ви коли-небудь бачили когось із літнім грипом? Це сезонне респіраторне захворювання, в Ухані зараз зима. Ми маємо справу з коронавірусами щоразу, коли нам холодно. Я думаю, що насамперед ми стурбовані тим, що це новий вірус. По суті, це як нова епідемія грипу», — пояснив професор.

При цьому він зауважив, що смертність від грипу теж досить висока, але це нівелюється наявністю вакцини.

«На щастя, у нас є вакцина, яка знижує знаменник, і тому грип викликає менше смертей, ніж могло б статися. Але сама по собі мова йде про летальність, яка без вакцини вища, ніж у коронавірусу», — наголосив Велла.

Схожі новини