Передплата 2024 ВЗ

«Додон — зрадник». У Молдові ветерани штурмують будівлю уряду

У столиці Молдови Кишиневі кілька тисяч ветеранів війни на Дністрі 90-х років вийшли на антиурядовий протест.

Як повідомляє НВ з посиланням на NewsMaker, протестуючі скандують: «Ми — народ, Додон — зрадник», «Кіку на смітник, разом з Чоко», «Геть Додона», «Геть уряд».

Учасники протесту вимагають відставки кабінету міністрів, президента Ігоря Додона і домагаються зустрічі з ким-небудь з уряду.

Протестувальники розбили скло на вхідних дверях до приміщення уряду і зробили спробу штурму. Поліція посилила кордон, повідомляє point.md.

Опівдні учасники протесту перекрили рух транспорту в районі площі і пригрозили заблокувати дороги по всій столиці, якщо до них ніхто не вийде.

Учасники протестів незадоволені проросійською орієнтацією керівництва Молдови. Зокрема, їх обурила заява глави МЗС Ауреліу Чоко про те, що конфлікт в Придністров'ї було припинено в результаті втручання армії Росії.

2 березня в Молдові відзначають річницю початку бойових дій в Придністров'ї. Нинішня акція організована Національною радою ветеранів війни. Мітингувальники вимагають виведення російських військ з території їхньої держави, відставки Чоко і додаткових прав для ветеранів та членів їх сімей, повідомляє Deschide.

Схожі новини