Передплата 2024 «Добрий господар»

День відкритих дверей відбувся у ЛНМУ ім. Данила Галицького

  • 18.02.2020, 11:49
  • 3 037

Традиційний День відкритих дверей пройшов у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького.

Незважаючи на тривалий карантин у школах міста й області, актовий зал теоретичного корпусу заледве зміг вмістити всіх охочих познайомитися з омріяним навчальним закладом, почути з перших вуст про умови вступу та навчання, на власні очі побачити аудиторії, кафедри, музеї.

Зацікавленість виявили не лише випускники шкіл Львова та області, чимало майбутніх вступників приїхало з різних регіонів України, аби більше дізнатися про навчальний заклад, його матеріальну базу, керівників Університету та факультетів. Це засвідчує, що вибір абітурієнтів стає ще більш зваженим та вивіреним. У своєму вітальному слові ректор Університету, академік НАМН України, професор Борис Зіменковський ознайомив присутніх зі славною історією найстаршого медичного навчального закладу в Україні та його сучасними лідерськими позиціями у рейтингах закладів вищої освіти. А також зауважив: Якщо ви всерйоз вирішили присвятити своє життя медицині, вам потрібно бути готовим до важкої щоденної праці не лише впродовж років навчання, а й на усе життя. Бо наша професія не визнає ані часу доби, ані вихідних — потрібно бути завжди готовим надати допомогу тим, хто її потребує. Сюди йдуть ті, хто не звик шукати легких шляхів, — зауважив ректор.

Про програму підготовки на факультетах Університету, матеріально-технічну базу, на якій це здійснюється розповіли декани цих факультетів у мультимедійних презентаціях.

Новим у цьогорічному Дні відкритих дверей стала участь сьогоднішніх студентів. Так Андрій Парфенюк, заступник голови студентської ради Університету, розповів про діяльність студентського самоврядування, його роль та взаємодію з адміністрацією у вирішенні проблемних питань, організації дозвілля студентів. Пятикурсниця фармацевтичного факультету Юлія Шинкаль поділилася власним досвідом, як знання можна конвертувати у доходи: після перемоги на студентській олімпіаді разом із однокурсницею отримала стипендію від мережі аптек DS.

Традиційну зацікавленість залу, де зібралося понад 600 осіб, викликала інформація відповідального секретаря приймальної комісії ЛНМУ ім. Данила Галицького доцента Романа Фафули про цьогорічні Правила прийому на навчання.

Під час зустрічі присутні мали змогу поставити питання керівникам Університету та факультетів. Цікавилися усім — від вартості навчання, надання пільг учасникам АТО, умов проживання в гуртожитках, до співпраці Університету із зарубіжними навчальними закладами.

Згодом майбутні абітурієнти мали можливість ознайомитися із роботою кафедр та інших навчальних підрозділів Університету, відвідати музеї, ботанічний сад.