Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зірками червоної доріжки кінопремії BAFTA стали... принц Вільям та його дружина Кейт (фото)

У Великій Британії вручили нагороди  BAFTA

У Лондоні назвали лауреатів однієї з найстаріших кінопремій світу BAFTA. Церемонія, яка відбулася 73-й раз поспіль, зібрала у Royal Albert Hal зірок першої величини — як номінантів на премію, так і гостей.

Британська кіноакадемія назвала своїх фаворитів. Одним з них стала стрічка Сема Мендеса «1917». Фільм отримав призи за найкращий фільм, найкращий британський фільм, режисуру, сценарій, кінооператора, художника-постановника та звук. Такий подарунок перед «Оскаром», найімовірніше, вирішить долю картини на найпрестижнішій церемонії, що відбудеться уже за тиждень у США.

Стрічка показує один день з життя британського солдата під час Першої світової війни. Він разом зі своїм товаришем мають доставити депешу до командування батальйону про скасування атаки. Стрічка заснована на розповідях дідуся режисера.

Найкращою акторкою було названо Рене Зеллвегер за роль у фільмі «Джуді». Таку ж нагороду серед чоловіків отримав Хоакін Фенікс за виконання головної ролі у фільмі «Джокер». Найкращою акторкою другого плану стала Лора Дерн («Шлюбна історія»), а Бред Пітт за виконання другопланової ролі у стрічці «Одного разу у… Голлівуді» став «Найкращим актором другого плану».

Як і на кожній церемонії, на врученні нагород BAFTA 2020 також відбувся парад-дефіле зіркових суконь. Червона доріжка BAFTA стала своєрідною репетицією перед врученням головної кінопремії світу, яка відбудеться за тиждень, 9 лютого. Зірками червоної доріжки стали Скалетт Йоханссон, Шарліз Терон, Емілія Кларк, Лілі-Роуз Депп, Рене Зеллвегер та інші.

Скалетт Йоханссон
Скалетт Йоханссон
Шарліз Терон
Шарліз Терон

Почесними гостями стали принц Вільям і його дружина Кейт Міддлтон.

В останні роки присутність на церемонії стала свого роду королівською традицією. BAFTA 2020 стала четвертою церемонією, яку відвідали Кейт і Вільям. Більш того, цей вихід став урочистим для принца Вільяма, який відзначає 10-річний ювілей на посаді президента Академії.

38-річна герцогиня Кембриджська обрала для вечора білу з золотом сукню від Alexander McQueen, в якій вона вже з'являлася на публіці у 2012 році під час офіційного візиту до Малайзії. На ногах Кейт були нові туфлі від Jimmy Choo. У правій руці вона тримала золотистий клатч від Anya Hindmarch. Як прикраси герцогиня вибрала комплект із золотих сережок і оригінального кольє від Van Cleef and Arpels, приблизна вартість яких становить 10 тисяч доларів.

Цього року відвідувачам BAFTA були заздалегідь роздані рекомендації, які закликали до усвідомленого підходу до вибору вбрання для цього вечора. Гостям рекомендували одягти одну зі своїх старих суконь або смокінгів, орендувати або купити вінтажне вбрання.

Схожі новини