Передплата 2024 ВЗ

Приміський вокзал забудують?

ПАТ “Укрзалізниця” хоче передати цю територію у концесію

На місці приміського вокзалу у Львові ПАТ «Укрзалізниця» хоче звести житловий квартал, торговий центр і паркінг на тисячу місць. В «Укрзалізниці» готують проект перенесення приміського вокзалу впритул до головного. Про це стало відомо під час наради за участю керівництва «Укрзалізниці» в Києві, повідомляє ZAXID.NET.

На нараду було запрошено заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірину Маруняк. За її словами, на нараді озвучили кілька ідей щодо території головного та приміського вокзалів Львова. Зокрема, частину вокзалу «Львів» через прозорий конкурс планують передати у концесію. У свою чергу міська влада Львова запропонувала взяти вокзал у комунальну власність міста. «Тоді був би цілий комплекс — вокзал і площа, — сказала Ірина Маруняк. — Якщо велика площа перед вокзалом зроблена за кошти територіальної громади, то нам би вдалося відремонтувати й утримувати вокзал». Також міська влада Львова запропонувала «Укрзалізниці» долучитись до будівництва багаторівневого паркінгу на 800 місць на площі Двірцевій.

Також Ірина Маруняк повідомила, що міський голова Львова Андрій Садовий відправив до секретаря РНБО Олексія Данилова листа із застереженнями щодо передачі вокзалу «Львів» в концесію. Адже залізничний вокзал — це стратегічний об’єкт, а зараз йде війна. Якщо здавати частину вокзалу навіть на конкурсній основі в концесію, то також не виключений варіант можливості впливу агресора на компанію, яка отримає вокзал у концесію.

Схожі новини