Передплата 2024 «Добра кухня»

Янукович «доїть» буйволів і сусідську воду

У Сочі сімейство експрезидента-втікача обзавелося не лише «раша»-«Межигір'ям», а й прибутковою господаркою

Після втечі «єдиного легітимного» до Ростова ростовська «прописка» так і приклеїлася до біглого Януковича. І зрежисовані у Кремлі прес-конференції експрезидента-втікача саме з Ростова транслювали. Та й сам Янукович словесно намагався «запеленгувати» свої «раша"-координати саме з прив'язкою до Ростова, розповідаючи, що почувається там, наче у Донецьку. Але, як не замітав сліди, «загубитися» від допитливих очей «легітимному» не вдалося. Загубишся там, коли «хату» таку відгрохав, що здалеку ні з чиєю не сплутаєш.

Інформація, що Янукович запасається цінною земелькою у курортному Сочі, почала просочуватися у російські ЗМІ ще кілька років тому. Що дим був не без вогню, з'ясувалося, коли у пресі нашуміла історія про те, як цивільна дружина експрезидента-утікача намагалася отримати ласий пай у престижному районі міста, заручившись підтримкою «непідкупної» «раша"-Феміди. Попри непоступливість місцевих чиновників, Любові Полежай (яка після втечі з України отримала російське громадянство і змінила прізвище на дівоче — Садикова) таки вдалося розжитися бажаною ділянкою, розміщеною у природоохоронній зоні. Вартість цього земельного паю, за оцінками рієлторів, сягає близько трьох мільйонів доларів.

Із обживанням курортної земельки сімейство Януковича вирішило не затягувати. Коли на ділянці за височенною огорожею виросла гігантська дерев'яна «хонка» з окремим «гуртожитком» для обслуговуючого персоналу, сумнівів, хто господар маєтку, не залишилося. Схоже, Янукович так засумував за «Межигір'ям», що вирішив відтворити його на сочинських просторах (будівельників «виписав» із Донецька). Критий басейн і банька — то святе. Мабуть, і без пеньково-бігової доріжки не обійшлося.

Крім облаштування нового сімейного гніздечка, «легітимному» ще й на заходи безпеки довелося добряче витратитися. Чим ближче до VIP-маєтку сусідні новобудови, тим менша їх висота. На російських форумах писали, що це — задля безпеки «баті», аби територія, яку цілодобово охороняють, не проглядалася, звідки не треба.

Рієлтори так і називають маєток Януковича — сочинським «Межигір'ям». І заманюють грошовитих клієнтів, акцентуючи їхню увагу на можливості оселитися по сусідству зі самим «проФФесором». Ось тільки мешканці маловисоток, які розміщені найближче до «хатинки» Януковича, від розрекламованого сусіда, м'яко кажучи, не у захваті. Кажуть, через нього почалися проблеми з водопостачанням: вода у квартирах то цівочкою йде, а то й взагалі зникає. Мабуть, бідкаються сусіди, з врізкою у загальну трубу «хонщики» щось нахімічили.

Та господар маєтку сусідськими проблемами не переймається — не царська це справа. У Януковича зі Садиковою інший клопіт — як примножити доходи від сімейного сільгоспвиробництва і збільшити «надої», які приносять у родинний бюджет добрячу надбавку. Надої ці не молока, а… буйволячої сперми. Її реалізують у господарстві, зареєстрованому на ексПолежай. А ще та спеціалізуються на вирощуванні розсади, овочів, винограду, трюфелів.

З власниці київського салону краси цивільна дружина Януковича перекваліфікувалася у фермерку. На домашню господарку не розмінюється — є прислуга. Та й на няньках точно не економить. Синові Януковича і Садикової (за інформацією ЗМІ, він народився вже у Росії) шостий рік пішов. А ось донька ексПолежай, Марія, вже студентка. Після закінчення сочинської гімназії, дівчина вступила на юридичний факультет Московського держуніверситету імені М.Ломоносова.

Схожі новини