Передплата 2024 ВЗ

ДБР відкрило провадженння проти Труби та Білоусенка через можливе розголошення даних

  • 16.01.2020, 15:11
  • 568

Раніше в суд надійшла скарга на бездіяльність Державного бюро розслідувань з розслідування можливого правопорушення Труби і Білоусенка

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження щодо можливого розголошення даних досудового розслідування колишнім директором ДБР Романом Трубою і начальником пресслужби бюро Максимом Білоусенком.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на відповідь ДБР, передає Главком

«За фактами, вказаними у вашому запиті, слідчими Державного бюро розслідувань на виконання постанови Шевченківського районного суду міста Києва від 02.10.2019 … до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості і розпочато кримінальне провадження», — сказано в ньому.

Раніше в суд надійшла скарга на бездіяльність ДБР з розслідування можливого правопорушення Труби і Білоусенка.

Заявниця повідомила, що 17 вересня звернулася в ДБР про вчинення тодішнім в.о. начальника відділу з роботи з громадськістю та ЗМІ Держбюро, вже колишнім директором бюро та іншими співробітниками ДБР кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 387 (розголошення даних досудового розслідування) Кримінального кодексу, але їй відмовили у відкритті кримінального провадження.

Разом з тим на початку жовтня суд задовольнив її скаргу і зобов'язав ДБР завести справу на Трубу і Білоусенка.

Схожі новини