Передплата 2024 «Добра кухня»

Віцепрезидент МАУ розповів про останню розмову пілотів збитого українського літака

  • 11.01.2020, 16:14
  • 659

Остання розмова пілотів збитого іранською ракетою українського літака Boeing-737 стосувалася виходу з району аеропорту Тегерана і відбувалась в рамках професійних стандартів.

Про це заявив віце-президент авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Ігор Сосновський на брифінгу 11 січня, повідомляє Укрінформ.

«Я не маю права казати, про що вони (пілоти збитого українського Boeing-737 — ред.) говорили, на сьогоднішній день це нечесно, тому що це матеріали розслідування. Була стандартна фразеологія виходу з району аеродрому та отримання дозволу, яку екіпаж виконав дослівно», — сказав Сосновський.

У цьому контексті він додав, що, таким чином, не підтверджуються первинні твердження іранської сторони, що український екіпаж з моменту зльоту взагалі не виходив на зв'язок.

Нагадаємо, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак «Міжнародних авіаліній України». На борту літака знаходилися 176 чоловік, всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася в результаті технічної проблеми літака. Однак вранці 11 січня Іран оголосив, що збив український пасажирський літак випадково. Авіалайнер вилетів з аеропорту і, наблизившись до засекреченої військової бази, був сприйнятий як ворожий об'єкт.

Відповідальність за катастрофу літака «Міжнародних авіаліній України» взяла на себе іранська військово-політична формація «Корпус вартових ісламської революції» (КВІР).

Схожі новини