Передплата 2024 ВЗ

В МАУ пояснили, чому не скасували польоти в Іран до катастрофи

  • 11.01.2020, 14:05
  • 687

В компанії «Міжнародні авіалінії України» пояснили, чому не скасували польоти в Іран до катастрофи.

Про це заявив директор компанії МАУ Євген Дихне, повідомляє Громадське.

«Виконання польотів цивільними судами виконується на підставі дозволів двох країн: країни в яку летить, і державної авіаслужбами країни під прапором якої працює авіакомпанія. На момент вильоту з Борисполя ніякої інформації про загрози у авіакомпанії не було. На момент вильоту з Тегерана також ніякої інформації не було і ніяких рішень з боку адміністрацій», — пояснив він.

Нагадаємо, сьогодні, 11 січня, Іран визнав, що літак Boeing 737−800 компанії «Міжнародні авіалінії України» ненавмисне збила іранська ракета, оскільки його прийняли за ворожий об’єкт.

Президент Ірану заявив, що країна глибоко шкодує про цю трагічну помилку.

Як писав «ВЗ», Іранське військово-політична формація «Корпус вартових ісламської революції» (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу літака «Міжнародних авіаліній України».

Український літак розбився вранці 8 січня після зльоту з тегеранського летовища ім. Імама Хомейні.

На борту літака, що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, перебували 176 осіб: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів та дев'ятеро членів екіпажу. Серед загиблих — 82 громадян Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадян ФРН та Великої Британії.

Схожі новини