Передплата 2024 «Добра кухня»

"У Гітлера попросіть!". Зеленського застерегли від "газової голки" Путіна

Президент Росії Володимир Путін використовує газ як зброю у війні з Україною, тому Києву потрібно відмовитися від газових переговорів з Москвою.

З таким закликом виступив ветеран війни на Донбасі, офіцер резерву Мирослав Гай. «Навіщо нам взагалі російський газ? Нам зараз намагаються довести, що це дешевше… Знаєте, безкоштовний сир тільки в мишоловці», — заявив він і додав, що домовлятися про поставки з Путіним — все одно, що просити газ у Гітлера. Про це пише obozrevatel.

На думку Гая, в цьому питанні Україні не можна виходити на переговори з РФ з точки зору загальноприйнятих торгових відносин.

«Для них газ — це зброя… Розмовляти про торгівлю потрібно з тими, хто готовий мирно торгувати, жити і працювати. Вони ж використовують газ як засіб для війни. І зараз нас намагаються повернути на цю голку», — попередив він.

Ветеран АТО висловив упевненість, що в Москві «вже схиляють» президента України Володимира Зеленського до газової «співпраці».

«Росія взагалі готова нам давати газ дуже дешево. Але за це вони хочуть взяти наш суверенітет. Ось у чому питання. Якщо ви готові свого сина чи дочку поміняти на газ… або продати за 100−200 доларів — то чи можете ви взагалі називатися людиною?» — обурився Гай.

Він закликав Зеленського зробити свій вибір.

«От нехай Зеленський вирішить. Зараз він моїх дітей, мене, мою країну, збирається продати за дешевий газ. І хоче розповісти, що мені від цього буде краще. Та ні, навпаки. Я більше би пишався країною, коли б нарешті запрацював реверс. Ми маємо бути максимально, наскільки можемо, самостійними», — наголосив офіцер.

При цьому він уточнив, що Україна має бути незалежною не тільки від Росії, але і в цілому — треба користуватися різними варіантами отримання газу.

«А ось так кидатися в обійми Путіну — просто низько. І це зрада національних інтересів України під час війни. Ідіть у Гітлера попросіть», — різко закінчив Гай.

Схожі новини