Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Японії відбулися концерти української класичної музики

  • 29.11.2019, 13:34
  • 1 219

27 та 28 листопада у містах Токіо та Кіото за організацією Посольства України в Японії пройшли концерти української класичної музики

У концертах взяли участь українська піаністка, викладач Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка Анна Іванюшенко; викладач класу української сопілки у згаданому учбовому закладі, віртуоз Божена Корчинська; українська оперна співачка Оксана Степанюк та голова мистецької асоціації «Японія-Україна», японська скрипалька Чіє Савада.

На додаток до основної програми, японський хор «Щедрик» виконав одноіменну композицію М. Леонтовича та «Многая літа», а молоді артистки Ема Коно та Мізукі Акіба зіграли всесвітньовідому «Мелодію» М.Скорика.

Під час обох заходів у фойє було розгорнуто виставки Петриківського розпису авторства майстрині з Дніпропетровщини Галини Назаренко.

«Для нас було важливо, щоб наші гості не тільки прослухали концерти, але й зрозуміли особливості та історію розвитку української класичної музики». — заявила другий секретар Посольства України в Японії Віолетта Удовік.

Голова мистецької асоціації «Японія-Україна» Чіє Савада вважає, що такі заходи є великою подією, тому що українську класичну музику майже не можливо почути в Японії. Вона зазначає, що на концертах було представлено композиції від барокової до сучасної музики, завдяки чому слухачі мали чудову нагоду ознайомитись з українською музикою різних епох та стилів.

У рамках Днів української культури Посольством України в Японії вже проведено виставку робіт українських художників у Національному арт-центрі Токіо, майстер класи Петриківського розпису, фотовиставку про Україну, кінопокази у містах Токіо та Йокогама, фешншоу в українському стилі та виставку українського традиційного вбрання в токійському фешн коледжі.

30 листопада у м. Нагоя пройде майстер клас українських страв, а 21−22 грудня — дводенний фестиваль «Українське Різдво» у Токіо.

Схожі новини