Передплата 2024 «Добрий господар»

У Новому Роздолі не всі мають тепло...

Незважаючи на те, що у місті Новий Розділ запрацювала ТЕЦ і гарячу воду подано у мережу центрального опалення, тепло мають не у всіх житлових будинках.

Зокрема, у новій частині міста. А все через прориви зовнішніх трубопроводів на вул. Лесі Українки, бульварі Довженка, також через прориви у трьох десятках внутрішніх «стояків» у багатоповерхівках. Прориви виявляють під час регламентних робіт — гідравлічного випробування мереж. Про це кореспонденту «Високого Замку» розповіла в. о міського голови Нового Роздолу Ірина Кравець. За її словами, ремонтники ліквідовують аварії.

Позаминулої ночі слюсарі розбудили мешканців у будинках на вул. Шептицького — брали у них ключі від підвалів, щоб перекрити аварійну мережу (аварія сталася біля крамниці № 40) і запобігти підтопленню осель. Тому у квартирах досі холодно. Подекуди температура повітря у помешканнях не піднімається вище 10 градусів. З цієї причини завчасно повернулися діти з навчання у школі № 4. Нема тепла у СШ № 5 (його обіцяють подати у середу). У дитсадках і далі працюють зведені групи, діти вимушено гріються від електроприладів.

«Мусимо перетерпіти і спільними зусиллями вийти з позитивом з такої надзвичайної ситуації», — із таким закликом до земляків звернулася Ірина Кравець.

Через холодний дискомфорт новороздільці обривають телефони у міській раді. На ці запити в.о. голова відреагувала так:

«Знову пориви, знову частина будинків без тепла, знову безліч скарг мешканців Нового Роздолу… Причина — «алярмовий» запуск теплоносія (у нормальних умовах підготовка триває два тижні, а в умовах надзвичайної ситуації ми не маємо стільки часу на підготовку мереж).

Так у ці хвилини ліквідовують прориви у тепломережах Нового Роздолу
Так у ці хвилини ліквідовують прориви у тепломережах Нового Роздолу

Робота з ліквідації наслідків триває. Не втомлююся дякувати всім, хто докладає зусиль: перший заступник міського голови Мирослав Лепкий, працівники ТЕЦу, працівники КП «Розділжитлосервіс», голови ОСББ, Новороздільська міська лікарня, ДСНС, ДМЗ «Карпати», ОДВ «Електрик», Степан Бабій. А також — господині, які виносили канапки і чай для працівників аварійних служб, багато-багато інших людей.

Сьогодні піде теплоносій у будинки по вулицях Стуса і Шептицького. Залишається серйозний порив по бульвару Довженка і біля ДНЗ-5.

Все буде добре, це питання часу…"

Схожі новини