Передплата 2024 «Добрий господар»

Харчування українців: що слід вилучити із раціону, а що - додати

  • 24.11.2019, 14:35
  • 2 803

Дієтологи констатують: щоденна тарілка рядового українця не така як треба.

Про це пише НВ.

Більшість українців споживає надлишок жирів та простих вуглеводів, при цьому їм бракує клітковини та води. Так відбувається, коли в раціоні не вистачає зелені, овочів і просто натуральних продуктів, кажуть дієтологи. Ними співвітчизники, на жаль, схильні нехтувати.

Наприклад, середньостатистичний українець вживає не більше 174 г овочів та 83 г фруктів в день, хоча необхідна для здоров’я норма становить 300 г для кожної з цих категорій. Також співвітчизник їсть значно менше, ніж рекомендується, горіхів і бобових. Зате налягає на картоплю, шкідливі жири та борошняні вироби.

Також в аутсайдерах опинилися молочні продукти: їх споживання зводиться до 140 г на добу, хоча рекомендована Міністерством охорони здоров’я нормі — дві-три склянки молока або йогурту на день.

Зрештою виходить, що українці недобирають до 37% норми кальцію і недоотримують до 20% вітаміну А, що не може не позначатися на шкірі, волоссі, стані зору і самопочутті в цілому.

Крім того, фастфуд, соуси, ковбаси та консерви є основними джерелами солі, якої українці споживають удвічі більше за норму, що становить 9,7 г на день.

В інфографіці, яка супроводжує матеріал, журнал НВ розповідає про добову норму споживання продуктів, в яких українці найбільше відхиляються від «здорових» показників.


Схожі новини