Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З дня на день в оселі Нового Роздолу і Новояворівська прийде тепло

Менеджмент Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, який прийшов на зміну колишньому управителеві Новороздільської і Новояворівської ТЕЦ — приватному підприємству “Гарант Сервіс М”, поступово “розрулює” ситуацію у двох галицьких містах, які у розпал опалювального сезону опинилися без тепла, гарячої води і почасти — без світла.

Через день-два батареї центрального опалення у Новому Роздолі і Новояворівську, кажуть фахівці, зігріватимуть людей.

За вказівкою уряду, вжито екстраординарних заходів, щоб не допустити «холодомору» у проблемних містах. Керівником обох ТЕЦ призначено спеціаліста з Енергодара Івана Сороку. Незважаючи на давні непогашені борги, досягнуто домовленостей про постачання на ці об’єкти газу, яким вироблятимуть теплову і електричну енергію. Майже три сотні колишніх працівників цих теплоелектроцентралей поновлено на роботі, їм почали виплачувати заборговану платню.

Тепловики, допоміжні служби енергійно взялися за ревізію і ремонт устаткування, тепломереж, провели гідравлічні випробування труб, виявляють прориви і ліквідовують аварійні місця, заповнюють мережу водою. Спочатку холодною. Коли труби витримають оптимальний тиск, подадуть воду гарячу.

Найкращий стан справ у Новояворівську. Тепло в оселі своїх краян тут розраховують подати до суботи. Через задавнені проблеми складніше у Новому Роздолі. Але завдяки співпраці керівництва міста (через відставку мера цю ношу звалила на свої плечі секретар міськради Ірина Кравець) і радника першого заступника керівника «Нафтогазу» Едуарда Кругляка зроблено дуже багато.

У форсованому темпі перевіряють і доводять до ладу усе теплогосподарство міста. Замовлено мобільні трансформатори, які повинні частково взяти на себе удар від надмірного використання електрообігрівальних приладів. Ці трансформатори повинні запобігти віяльному відключенню електроенергії, до чого місто вдалося у минулі суботу-неділю-понеділок. Приготовлено «теплові гармати», які у морозні дні працюватимуть у пунктах обігріву, що їх розгорне Державна служба з питань надзвичайних ситуацій. Транспортом, спеціалістами допомагають інші підприємства міста, надходить підмога зі Львова.

«На обід середи виявлено чотири прориви у тепломережах нашого міста. Ремонтні бригади їх ліквідовують, — розповіла кореспонденту „Високого Замку“ в.о. мера Нового Роздолу Ірина Кравець. — Підприємства міста виділяють нам своїх зварників, техніку, будматеріали. У деяких магазинах дають „на хрестик“ (у борг) свої товари. Завод „Електрік“ запропонував нам свій екскаватор для ліквідації аварій. Свого екскаватора виділяє і ДМЗ „Карпати“. Інші підприємства дають машини для перевезення труб. Один з проривів уже вдалося ліквідувати. Якщо до кінця дня не буде інших, о 17.00 на нашій ТЕЦ готові будуть подавати у тепломережі технічну воду із підвищеним тиском. Якщо труби його через ніч витримають, у четвер зранку на ТЕЦ запалять пальник для нагріву води. У п’ятницю ввечері чекаємо на гарячу воду у деяких об’єктах міської інфраструктури»

Схожі новини