Передплата 2024 «Добрий господар»

Били, обливали холодною водою, змушували жувати презерватив: у дитячому притулку в Одесі знущаються над дітьми

  • 26.10.2019, 16:16
  • 1 850

Колишня поліцейська, яка зі скандалом пішла з патрульної поліції, Зоя Мельник розповіла в мережі про страшні знущання над вихованцями одеського притулку "Світанок"

Хронологію подій описала вона на своїй сторінці в Facebook, передавши несамовиті розповіді дітей і волонтерів, передає OBOZREVATEL

Так, історію вона почала з серпня 2019 року, коли дізналася про те, що відбувається в притулку від волонтера Лучезара Панфілова. За його словами, за викликом вихователів до установи регулярно приїжджали співробітники приватної охорони, які жорстоко карали дітей.

Зокрема, Мельник розповіла про 13-річну дівчинку з покаліченою долею, яка нібито вступала в статеві стосунки з іншими вихованцями, щоб її не кривдили. Вихователі знущалися над нею і одного разу вирішили зганьбити перед усіма.

За даними Мельник, у притулок приїхали згадані охоронці, вишикували всіх дітей і почали ображати дівчинку і хлопця, якого застали за статевим актом з нею.

«Їх матюкали найпринизливішими словами, змушуючи описувати процес статевих відносин. Під погрозами змусили дітей дістати з відра для сміття презерватив, який розрізали на дві частини. Змусили Д. і хлопчика жувати цей презерватив. Нижню частину, „з цієї жижею“ (цитую слова дівчинки-свідка того, що відбувалося) змусили жувати дівчинку. Відбувалося це все на очах у інших дітей і трьох вихователів, які стояли реготали і сприяли знущанням», — пише Мельник.

Потім їх нібито почали бити, обливати холодною водою, бити електрошокерами і ременем.

Незабаром до Мельник звернулися ще дві дівчинки, одна з яких після знущань ледь не померла в лікарні.

Діти поскаржилися, що з метою приховати побої їх насильно закривають в психіатричній лікарні. Вихованці через те, що відбувається, нібито не раз намагалися покінчити життя самогубством.

«У спробах приховати злочин, керівництво „Світанку“, вступивши в злочинну змову з обласною службою у справах дітей та співробітниками Хмельницького відділення поліції, озброївшись самими дітьми, вчиняє все більше і більше злочинів і думає що все це зійде з рук, як зазвичай. Зараз важливо привернути максимальну увагу. Надія на резонанс і розголос. Громадськість і центральна влада повинні вникнути в ситуацію. Всі події будуть перекладені і відправлені міжнародним правозахисним організаціям і в міждержавні інстанції», — резюмувала Мельник із закликом допомогти дітям, опублікувавши їх фото.

Схожі новини