Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Пінзель. Аудіо» та «Дім, який збудував Іван»

У Львові з’явилися нові екскурсійні маршрути

Громадська організація «Мистецька рада «Діалог» запропонувала по-новому осмислити спадщину скульптора Іоана Пінзеля. Екскурсія передбачає чотири «точки», пов’язані із його творчістю та життям, а також 13 аудіозаписів про твори Пінзеля, які можна завантажити через спеціальні мобільні додатки.

Завдяки додаткам туристи зможуть не лише прослухати інформацію про автора, його твори та епоху, в якій він жив та творив, а й побачити тривимірні копії скульптур майстра. В. о. начальника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник розповіла «ВЗ», що в екскурсійних аудіозаписах є й коментарі науковців про твори Пінзеля.

А благодійний фонд «Музей Івана Левинського» започаткував новий туристичний маршрут під назвою «Дім, який збудував Іван». Це маршрут про «генерального архітектора» міста Львова початку ХХ століття — Івана Левинського, людину, яка створила бізнес-імперію і сміливо втілювала свої ідеї в реальність. Проєкт реалізовується в рамках відзначення року Івана Левинського. Представлена мапа з маршрутом англійською та польською мовами. «Екскурсійний проєкт „Дім, який збудував Іван“ унікальний тим, що там є елементи квесту: туристи мають знайти будинки, це така гра, — додала Галина Гриник. — Мета — показати гостям Львова ближній центр, вулички за п’ять хвилин пішої ходи від площі Ринок».

Серед новостворених туристичних місць — громадський простір пам’яті героїв Небесної сотні, що на вул. Кривоноса. Звідти відкривається вид на центр міста.

Схожі новини