Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві протестують проти розведення військ на Донбасі

  • 14.10.2019, 13:43
  • 527

У Києві учасники акції протесту "Ні капітуляції!" принесли під стіни Офісу президента 134 цеглини, які символізують населені пункти, що опиняться у "сірій зоні" після розведення військ на Донбасі

Про це у коментарі «Прямому» розповів ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

«Зараз збираються люди і організатори мають на меті зробити певний флешмоб перед Адміністрацією президента. Молоді люди привезли з собою, кожна з яких — це населений пункт, який має опинитись в „сірій зоні“ у разі реалізації преступного наміру президента Володимира Зеленського — 134 цеглини», — розповів Тука.

Він розповів, що під стінами Офісу президента зібралося приблизно 200−300 людей і дуже багато молоді.

«Це свідчить про те, що зусилля людей віку більш поважного з виховання не пройшли марно. Це мене дуже тішить. Загальний план — після проведення цього заходу акції, ми маємо долучитись до загальної акції протесту. Наша відзнака — це жовтий скотч. В Учасників на руках жовтий скотч — це згадка про те, що саме навесні 2014 року в переважній більшості добровольчі батальйони і Збройні сили, які долучились до Антитерористичної операції використовували саме цей колір скотчу щоб робити позначки «свій-чужий», — додав Тука.

Він наголосив, що в учасників акції настрій абсолютно мирний і вони не планують жодних насильницьких дій.

«Всі наші прихильники будуть діяти виключно в межах чинного законодавства. Те, що такі провокації можливі, я дійсно можу з цим погодитись… Нагадаю, що наша акція залишається позаполітичною і позапартійною», — завершив Тука.

Схожі новини