Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля посольства Росії в Києві відбувся "Суд над Путіним" до його Дня народження

  • 07.10.2019, 14:17
  • 439

Декілька колишніх "політв’язнів Кремля" засудили президента РФ "до 10 пожиттєвих термінів" за воєнні злочини в Україні, Чечні, Молдові, Грузії та Сирії

Як передає УНІАН, перфоманс біля посольства провели декілька колишніх «політв'язнів Кремля».

Людина у смугастому арештантському костюмі з маскою, що нагадує обличчя президента Росії, зізналася у воєнних злочинах перед суддею, роль якого грав один із колишніх «в'язнів Кремля» — кримський татарин.

Зокрема, «Путін» зізнався, що на посту президента Росії 20 років особисто віддавав накази розпочати воєнні дії у Чечні, Молдові, Грузії, Україні та Сирії. Наприкінці акції на «Путіна» повісили табличку з написом: «Воєнний злочинець» та «засудили» до 10 пожиттєвих термінів у російській в’язниці.

Присутній на акції незаконно засуджений окупантами житель Криму Володимир Балух заявив журналістам, що з нагоди Дня народження президента Росії, до якого власне й була приурочена ця акція, бажає йому опинитись перед страшним судом.

«У нас в родині ще з 2014 року є традиція: з приводу чого б не збиралися на застілля, у нас завжди другий тост за упокой Владіміра Владіміровіча, що він така гарна людина і скільки ще міг би зробити для світового співтовариства, але упокой Господь його душу», — сказав Балух.

«Для мене він не є якоюсь особистістю. Він — вершина айсберга під назвою ФСБ. Але рано чи пізно ця ФСБешна машина розвалиться. А Путіну я бажаю якнайшвидше опинитися перед страшним судом», — додав він.

Путіну сьогодні виповнилося 67 років.

Схожі новини