Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пристайко пояснив, що означає "формула Штайнмайєра" та чим небезпечна вона для України

  • 14.09.2019, 12:14
  • 622

У формулі Штайнмайєра немає жодного пункту про виведення військ, роз'яснює міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

«Формула Штайнмайєра насправді досить проста — йдеться, яким чином закон про особливий статус на цій території, який зараз теж є і закінчується в кінці цього року, як він набуває чинності», — сказав Пристайко в ефірі телеканалу «Інтер» ввечері в п'ятницю, передає «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що цей закон «починає діяти, після того, як ОБСЄ скаже, що ці вибори (місцеві вибори на території ОРДЛО — Ред) проведені чесно відповідно до стандартів». «Нічого більше в формулі Штайнмайєра, ніякого виведення військ, нічого більше немає. Це, на жаль, така легенда, яка існує в наших ЗМІ», — підсумував Пристайко.

Як повідомлялося, закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО був прийнятий у вересні 2014 року і набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на три роки. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу починає діяти тільки «після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині щодо виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України».

6 жовтня 2017 року Верховна Рада продовжила на рік термін дії цього закону, який повинен був втратити чинності 18 жовтня 2018 року.

4 жовтня 2018 року український парламент продовжив термін дії закону до 31 грудня 2019 року.

Схожі новини