Передплата 2024 ВЗ

У Зеленського вже мають список із 35 предендентів на посади у ЦВК

  • 13.09.2019, 14:57
  • 523

У фракції "Слуга народу" вже є список з 35 претендентів на посади членів Центральної виборчої комісії

Про це повідомив глава фракції Давид Арахамія, передає Еспресо з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми розуміли, що рано чи пізно ЦВК буде перезавантажена. І у нас був тривалий процес рекрутингу. У нас зараз є 35 кандидатів, здається, з яких потрібно зробити шорт-лист, щоб люди виглядали нормально з професійної точки зору, з суспільної точки зору, які можуть нормально захищати інтереси виборців», — сказав він журналістам в кулуарах Верховної Ради.

Арахамія відмовився називати прізвища з цього списку, разом з тим повідомив, що серед них немає діючих народних депутатів.

Глава фракції зазначив, що при квотному принципі розподілу нового складу ЦВК більшість членів буде делеговано «Слугою народу».

Відповідаючи на питання, чи отримають місця в ЦВК представники від фракцій, які не підтримали відставку попереднього складу ЦВК, Арахамія сказав: «Ви маєте на увазі» Голос «і» ЄС? Не знаю, хто буде приймати це рішення. Якби запитали особисто мене, я б дав «Голосу».

При цьому відповідаючи на уточнююче питання в цьому контексті про «Європейську солідарність», глава фракції додав: «А у них і зараз 8, або 10, або скільки там? Може і «ЄС"(треба дати квоту, — ред.). Я просто не знаю правил».

Схожі новини