Передплата 2024 ВЗ

Це не річка — це болото: український плавець проплив майже 1000 кілометрів, щоб привернути увагу до забруднення Дніпра

  • 11.09.2019, 12:58
  • 797

Михайло Романишин проплив 980 кілометрів по Дніпру — він встановив новий рекорд по найдовшій дистанції запливу у відкритій воді. Але його головною метою було привернути увагу до екологічної проблеми.

Про це пише nv.ua.

В рамках проекту #ВплавДніпро херсонський спортсмен стартував від україно-білоруського кордону 5 серпня, проплив по всьому Дніпру на території України і фінішував 10 вересня у Херсоні.

В середньому він пропливав 28 кілометрів на день, а найбільша дистанція, яку Романишин подолав за добу — 37 кілометрів. Поруч з ним постійно пливла шлюпка, також він регулярно здавав аналізи.

Але головною метою, за словами херсонця, був не тільки рекорд, а й спроба привернути увагу до екологічної проблеми — забруднення Дніпра.

«Ми маємо великі екологічні проблеми, — каже Михайло Романишин про стан Дніпра. — Це вже не річка — це болото. Мені дуже шкода, що мої діти живуть в цьому світі, де таке відбувається з нашою неповторною природою.

Країна чудова, з води відкриваються такі краєвиди, але по воді стелиться нестерпний запах. Нам треба щось змінювати, те, що осідає на поверхню води через нас, не має там бути", — коментує Романишин свою перемогу.

Також він розповів, що у нього порвалося два гідрокостюми через браконьєрські сітки.

Тепер Романишин планує проплисти з Стамбула до Одеси по Чорному морю по найдовшій дузі — близько 650 кілометрів.

Схожі новини