Передплата 2024 «Добрий господар»

Не говоріть про війну: нардеп від «Слуги народу» закликає мовчати про конфлікт на Донбасі, щоб не відлякувати туристів

  • 10.09.2019, 19:28
  • 4 989

Щоб популяризувати Україну у світі, необхідно припинити говорити в усіх інстанціях про війну на Донбасі, оскільки це відлякує як туристів, так і інвесторів.

Таку думку висловив в інтерв'ю ТСН народний депутат від президентської партії «Слуга народу», глава комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко, передає OBOZREVATEL.

«Це звичайно не до комітету, але зовнішня політика через війну має масу інших питань без відповідей. Як знайти баланс у зовнішньополітичній риториці, в публічній політиці між темою війни та інвестицій? Вони жодним чином не допомагають один одному. Війна — це нестабільність, інвестиції не йдуть туди, де нестабільність», — зазначив він.

На думку Яременка, українська влада сама створює непривабливе уявлення про країну в світі.

«Як популяризувати Україну як туристичний об'єкт, якщо тут йде війна. І ми весь час говоримо про війну. Тому деякі речі, мовляв, „м'яко сказав“ — це на певний смак, що можна сильніше слабше сказати. Є ще питання відповідальності та впливу цих сильних слів, якими ми трошки загралися, на реальну ситуацію: і в стосунках із друзями, і в стосунках із ворогами, і щодо бізнесу до цього, тому для мене було свого часу дуже дивно дивитися, як президент якийсь прострелений корпус автобуса показує на зустрічі з бізнесменами в Давосі. Це для чого? Щоб відлякати їх зовсім остаточно і показати, що в цій країні взагалі рано говорити про економіку, тому що там стріляють?» — задався питанням він.

Яременко підкреслив, що війна йде і цього ніхто не заперечує, однак про неї варто говорити в потрібному місці в потрібний час.

«Тобто, ті інститути, які чекають від нас відповіді на питання, зокрема, щодо оборони, військової реформи і т.д., там ми говоримо про це. Але є інститути, де треба говорити про інше. Але якщо тільки говорити про це всюди, ти можеш нашкодити, а не допомогти», — резюмував дипломат.

Схожі новини