Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обмін полоненими: адвокат заявив, що це «справа кількох годин»

  • 07.09.2019, 09:33
  • 321

Взаємне звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією почнеться в найближчі години.

Про це адвокат ряду утримуваних на Україні росіян Валентин Рибін повідомив російському «Інтерфаксу», передає «Українська правда».

«Я хочу сказати, що через кілька годин ми побачимо обмін», — сказав він.

При цьому Рибін не став розкривати формат, за яким буде проходити процедура звільнення. Адвокат зауважив, що Україна відмовляється видавати росіянина Руслана Гаджиєва, який все ще залишається в СІЗО і не доставлений в пункт обміну.

«Ми зробили все, щоб Україна надала цю людину на обмін, він був у списку, щодо нього були надані всі юридичні процедури. Зараз ми не розуміємо, що відбувається і чому Руслан Гаджієв не був доставлений в пункт обміну», — сказав він.

Рибін не виключив, що Гаджиєва ще можуть встигнути привезти в пункт обміну, «але це тільки в тому випадку, якщо Росія проявить характер».

«У нас в запасі ще кілька годин і, повірте, час тане на очах», — сказав він.

Адвокат повідомив, що пов'язує відмову видавати росіянина з «політичною грою всередині України».

«Я впевнений, що Володимиру Зеленському не надали повний список людей, які підлягають помилуванню», — зазначив захисник.

Нагадаємо, 22 серпня росЗМІ повідомили, що Москва і Київ попередньо домовилися обміняти 33 росіян на 33 українців у кінці серпня.

Перед цим до СІЗО «Лефортово», де перебували 24 захоплені українські моряки, з різних російських в’язниць привезли ще декількох українців — зокрема: Володимира Балуха, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Романа Сущенка.

Припускали, що їх разом із моряками можуть видати Україні для «відбування покарання» в обмін на росіян, які утримуються за гратами в Україні.

22 серпня стало відомо, що щонайменше для 4 затриманих в Україні оформлюють документи для обміну на утримуваних у Росії українців. Це колишні українські військові Олександр Баранов та Олексій Одинцов і росіяни Ігор Кімаковський та Євген Мефьодов.

28 серпня суд в Україні випустив із СІЗО головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді. За даними УП, Вишинський сам погодився взяти участь у взаємному звільненні осіб між Україною та Росією.

29 серпня з'явилася інформація, що кримчанина Олега Сенцова доставили з далекого міста Лабитнангі до Москви.

Схожі новини