Передплата 2024 ВЗ

Готуй сани влітку: чому бойлер варто придбати саме в теплу пору року?

  • 06.09.2019, 14:53
  • 634

Гаряча вода, доступна у будь-який час доби, – це цілком реальне явище для абонентів централізованої мережі водопостачання. Втім, за умови відсутності ергономічного та потужного бойлера, мешканці будь-якого житлового приміщення вмить можуть втратити можливість комфортного купання, прання та миття посуду.

Річ у тім, що планові та позапланові відключення гарячої води у зв’язку з діагностичними чи ремонтними роботами вже перестали дивувати українців. Вони трапляються досить часто і, правду кажучи, спричиняють неабиякий дискомфорт та порушують звичні темпи життя.

Для того, щоб залежність від графіка роботи централізованої мережі гарячого постачання перестала бути однією з найактуальніших проблем, достатньо просто придбати функціональний бойлер. Чому про покупку накопичувального водонагрівача доцільно задуматися не взимку, а саме в теплу пору року (влітку або на початку осені)?

5 причин для покупки накопичувального водонагрівача влітку або восени

  1. У теплу пору року виникає значно менше проблем із монтажем водонагрівача. Якщо взимку під час встановлення бойлера завжди присутній ризик переохолодження його компонентів, то за умови плюсової температури за вікном ця проблема виявляється зовсім неактуальною.
  2. Досить часто ціни на водонагрівачі влітку знижуються саме завдяки помірному попиту. Українці звикли купувати водонагрівальне оснащення «постфактум», тобто безпосередньо після чергового відключення (найчастіше — взимку або весною). Саме тому виробники намагаються привернути увагу до своєї продукції різноманітними знижками, акціями та суперпропозиціями.
  3. Експлуатація бойлера влітку обходиться значно дешевше, ніж використання того ж самого пристрою взимку. Річ у тому, що через високу температуру повітря холодна вода в трубах у теплу пору року як мінімум на кілька градусів вища, ніж в холодний період. Відповідно, для її нагрівання бойлеру доводиться витрачати значно менше енергоресурсів.
  4. В теплий період використовувати бойлер цілком безпечно та зручно. Навіть за умови високого навантаження на електромережу (через використання кондиціонерів, вентиляторів, осушувачів повітря) сучасні водонагрівачі працюють чітко. Коректність роботи забезпечують захисні механізми (системи захисту від перенавантаження, перегріву та непередбачених стрибків напруги в рамках електромережі).
  5. Бойлер дозволяє економити кошти на оплаті комунальних послуг. Спека за вікном призводить до того, що витрати гарячої води збільшуються ледь не в кілька разів. Відповідно, відчутно зростають і цифри в платіжних квитанціях, призначених для сплати за послуги водопостачання. А оскільки за умови використання бойлера платити доводиться лише за холодну воду та електроенергію, економія відчувається вже в перші тижні експлуатації водонагрівача.

Отже, придбання та встановлення накопичувального водонагрівача у теплий період року — це не лише доцільне, але й цілком раціональне рішення, яке дозволяє економити без шкоди для комфорту.

Схожі новини