Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Якої фірми вибрати бойлер — оглядаємо найкращих виробників бойлерів

Сучасні електричні водонагрівачі, за умови правильного вибору, дають змогу не лише забезпечити користувачів достатньою кількістю води, а й дають можливість економити

На жаль якість послуг, що надаються централізовано, залишає бажати кращого і часто вартість гарячої води не відповідає її якості, тому рішення самостійно забезпечити себе гарячою водою стає обґрунтованим.

Якщо ви вперше прийшли до думки, що вам необхідно придбати водонагрівач, але вибрати бойлери буває так складно, то напевно у вас виникне низка сумнівів. Вам доведеться визначатися: який об'єм потрібен, що ефективніше — сухий або мокрий ТЕН, якої фірми купити бойлер, які функції та опції важливі.

Як вибрати хороший бойлер і якої фірми, на що звернути увагу насамперед

Перед купівлею бойлера користувачам доводиться визначатися з технічними характеристиками, уподобаннями щодо дизайну. Обміркувати якої фірми краще вибрати бойлер. Давайте розберемося поетапно.

Який обсяг бака оптимальний у накопичувальних пристроїв.

Відповідь на це питання залежить від передбачуваного розташування і кількості користувачів:

  1. Наприклад, для кухні буде достатньо моделей на 10−15 літрів. Вирішуючи, якої фірми вибрати бойлер, зверніть увагу на пропозиції від Ariston, Ardesto, Atlantic, Bosch, Gorenje, Tesy.
  2. Для забезпечення водою кухні та ванної (душової) потрібні моделі з баками 50…300 л.

Вибір форми та розташування

Якщо раніше більшість баків навішували вертикально, то зараз на ринку є безліч горизонтальних моделей і навіть ті, для яких доступні обидва способи монтажу. Варто зазначити, що у моделей з горизонтальним розташуванням нагрівання води відбувається швидше. У той час як у вертикальних, дзеркало змішування менше, і вода довше залишається теплою при витраті.

Горизонтальний бойлер якої фірми вибрати краще? Однозначної відповіді немає, але найбільшою популярністю в останні роки користуються товари від Atlantic, Ariston, Electrolux, Bosch. Серед вертикальних моделей більш затребувані такі виробники бойлерів: Atlantic, Ariston, Gorenje, Willer.

Який бак надійніший: нержавіючий чи емальований

Питанням довговічності баків, їхнього захисту від корозії та негативного впливу домішок, що містяться у воді, переймаються всі виробники накопичувальних водонагрівачів. Це призводить до того, що з кожним днем вдосконалюється склад емалей і методів їх нанесення на поверхні. Паралельно впроваджуються нові технології зварювання, що забезпечує додатковий захист від протікання швів у баків з нержавійки. Сьогодні на ринку представлені моделі з внутрішнім баками покритими:

  • біосклофарфором, який застосовує компанія Thermex;
  • сапфіровою, титановою, титано-кварцевою, цирконієвою емаллю. Ці покриття активно використовуються брендами Atlantic, Ariston, Electrolux, Bosch;
  • склокерамікою. Використовується компаніями Gorenje, Bosch;
  • TitanShield, запатентована виробником Ariston.

Під час вибору рекомендується враховувати комплекс показників, не тільки тип покриття, а й наявність захисту від електрохімічної корозії.

Що ефективніше для нагріву сухий або мокрий ТЕН

На швидкість нагріву води в баку впливає безліч чинників:

  • об'єму і форми бака;
  • габаритів ТЕНа;
  • потужності.

Однозначної відповіді на питання, який вид кращий, немає. До переваг мокрих (заглибних) нагрівальних елементів належить їхня відносно невелика вартість, тоді як сухі ТЕНи мають більший експлуатаційний ресурс. Обидва види нагрівальних елементів успішно використовуються компаніями, що випускають сучасні моделі.

Із занурювальним ТЕНом серед користувачів популярні моделі від Ariston, серія O’Pro від Atlantic. З сухим нагрівальним елементом користувачі найчастіше вибирають пристрої від Atlantic, Electrolux, Gorenje, Willer.

Вирішуючи якої фірми вибрати бойлер для квартири, у пошуках відповідної моделі, враховуйте всі характеристики комплексно. Зверніть увагу на технології, які запатентовані брендами. Віддавайте перевагу виробникам найбільш представленим на ринку, оскільки вони швидше за все відкриють свої представництва в Україні, щоб забезпечити сервіс техніки. До того ж вам буде простіше підібрати витратні матеріали, необхідні для обслуговування обладнання під час експлуатації. Пропонуємо вам ознайомитися з перевагами та особливостями водонагрівачів від 10 найбільш представлених на ринку України брендів.

Який виробник бойлерів кращий — переваги брендів

Виробник Ariston

Італійський бренд з більш ніж 20 річною історією, зарекомендував себе як надійний виробник. У багатьох країнах Арістон асоціюється з фразою «найкращий виробник бойлерів», який дбає про користувачів та екологію, створює надійні та енергоефективні продукти.

До переваг водонагрівачів належать:

  1. Широкий модельний ряд.
  2. Контроль на всіх етапах виробництва. Використання якісних матеріалів і новітніх технологій, що забезпечує довговічність і надійність пристроїв.
  3. Безпека, передбачено захист від ураження електрострумом, протікання, розгерметизації під час підвищення тиску, перегріву.
  4. Енергоефективність, прискорене нагрівання завдяки продуманій конструкції бака і нагрівального елемента.
  5. Нові моделі оснащені інтелектуальними блоками, що підвищують економічність, без шкоди комфорту користувачів.
  6. Простота і зручність в експлуатації.

Виробник Tesy

Електроводонагрівачі від Tesy користуються заслуженою популярністю на ринку України. До переваг моделей, пропонованих компанією Тесі належать:

  • використання надійних комплектуючих, що відповідають європейським стандартам якості;
  • захист від перегріву і замерзання, розгерметизації внаслідок перепадів тиску, нагрівання без води;
  • модельний ряд приваблює різноманітним дизайном і доступними цінами;
  • функціональність, клієнтоорієнтоване управління;
  • довговічність.

Виробник Atlantic

Якщо ви ще не визначилися, яку фірму бойлера вибрати, зверніть увагу на лінійку від французького бренду Atlantic. Продукція компанії привертає увагу сучасним дизайном, різноманітністю форм і моделей. Ви можете вибрати плоскі та круглі, вузькі баки з урахуванням вільного простору у вашому приміщенні, максимально задовольняючи потреби в обсязі води.

До переваг водонагрівачів від Атлантік належать:

  1. Європейські стандарти виробництва і контролю якості забезпечують довговічність.
  2. Широкий вибір моделей за обсягом, дизайном, технічними параметрами та ціною.
  3. Продуманий захист від корозії не тільки бака, а й нагрівального елемента, патрубків.
  4. Енергоефективність — швидке нагрівання води з мінімальними витратами енергії та нівелювання тепловтрат завдяки продуманій теплоізоляції.
  5. Безпека — продуманий захист від перегріву, розгерметизації, перепадів тиску, роботи без води.
  6. Простота експлуатації, наявність моделей зі штучним інтелектом, який аналізуючи звички користувачів оптимізує програми нагріву води.

Вибираючи продукцію Атлантік, ви отримуєте потужний пристрій, здатний нагрівати воду в мінімальний термін, але для його встановлення необхідні відповідні за потужністю проводка і розетки.

Виробник Bosch

Електроводонагрівачі від європейського бренду Bosch — це довговічна класика. Прості в монтажі та експлуатації моделі виробляються з перевірених надійних комплектуючих. 100% контроль якості нанесення емалієвого та склокерамічного покриттів на поверхні бака забезпечує надійний захист від корозії та довговічність. Пропозиції від Бош доступні за ціною та економічні.

Виробник Electrolux

Керівники концерну Electrolux вважають своїм основним завданням слідування потребам користувачів (клієнтів). Така політика дала змогу Електролюкс завоювати популярність серед покупців. До переваг представлених ними водонагрівачів належать:

  1. Сучасні дизайнерські рішення, що дають змогу підібрати бак із потрібним об'ємом під будь-який інтер'єр.
  2. Енергоефективність, можливість точного контролю і підтримки необхідної температури.
  3. Продумані рішення, що захищають елементи системи від корозії і бактерій.
  4. Безпека і довговічність.
  5. Проста і зрозуміла система управління.
  6. Привабливі ціни.

Виробник Gorenje

Якщо вам необхідно максимально швидко нагрівати воду і перед вами стоїть питання бойлер якої фірми краще вибрати, відповідь однозначна — Gorenje. До переваг продукції словенського бренду належать:

  • висока швидкість нагріву;
  • простота монтажу, пристрої не вимогливі до умов установки;
  • продуманий захист від перегріву і замерзання, підвищення тиску;
  • довговічність завдяки високоякісному захисту від корозії;
  • продумане інтуїтивно зрозуміле управління.

Виробник Willer

Водонагрівачі Willer привертають увагу своїм дизайном, нестандартними формами, різноманітністю кольорів. Вони можуть стати не тільки функціональним елементом, а й прикрасою в інтер'єрі. Пристрої від бренду, чиї виробничі потужності розміщені в Сербії, характеризується такими перевагами:

  1. Різноманітність форм і обсягів.
  2. Використання одношовних надійних баків, з високим ступенем захисту від корозії та ефективною термоізоляцією.
  3. Низка моделей має по 2 баки, що дає змогу отримати більше гарячої води з меншими витратами.
  4. Виробником ретельно продумана конструкція, що спростило обслуговування системи та забезпечило підвищення її надійності.
  5. Просте і зручне управління.

Компанія Віллер постійно вдосконалює свої пристрої, регулярно пропонує ринку новинки.

Виробник Thermex

Водонагрівачі від Thermex приваблюють широтою вибору, адже компанія пропонує плоскі та круглі, вертикальні та горизонтальні, стандартні та вузькі моделі. Всі бойлери виробляються на автоматичних лініях, з комплектуючих, що пройшли перевірку, з постійним контролем процесів. Так компанія Термекс змогла представити ринку сучасні надійні та довговічні агрегати. Пристрої оснащені простим і зрозумілим, на інтуїтивному рівні управлінням, що дає змогу налаштовувати роботу агрегатів для максимального комфорту користувачів з мінімальними енерговитратами. Моделі не потребують складних маніпуляцій під час встановлення та підключення, не вимогливі до електромереж.

Виробник Zanussi

Складно знайти тих, хто не чув про техніку від бренду Zanussi, адже історія компанії налічує понад 20 років. До переваг водонагрівачів належать:

  • виготовлення баків із застосуванням високолегованої сталі (Nikel Plus) та інноваційних зварювальних технологій (Program Control). Такі ємності стійкі до корозії, перепадів тиску і температур. Надійні та довговічні;
  • продуманий захист від перегріву і замерзання;
  • широкий вибір моделей, що відрізняються формою, об'ємом, кількістю ТЕНів і потужністю;
  • простота управління, можливість контролю роботи пристроїв зі смартфона.

Виробник Ardesto

Якщо ви шукаєте надійний водонагрівач з доступною ціною, Ардесто стане найкращим рішенням. Виробничі потужності компанії розміщені в Європі, Україні, Туреччині. Для складання електроводонагрівачів Ardesto використовуються тільки високоякісні матеріали, контроль процесів здійснюється на кожному з етапів. Конструктори компанії постійно вдосконалюють продукт, відповідно до потреб ринку. Тому користувачам доступний широкий асортимент енергоефективних моделей, які надійні та прості в експлуатації.

Остаточне рішення щодо того, якої фірми бойлер обрати, рекомендуємо ухвалювати з огляду на характеристики певних моделей, параметри простору, в якому використовуватиметься агрегат, а також власні смаки, щодо зовнішнього вигляду. Віддавайте перевагу компаніям, сертифікованим в Україні, які мають тут власні авторизовані сервісні центри, в яких можна замовити послуги з обслуговування пристроїв і придбати витратні матеріали. Звертайте увагу не тільки на початкову вартість моделей пропонованих виробниками, а й враховуйте, які витрати виникатимуть під час експлуатації.