Передплата 2024 «Добра кухня»

Мозаїки порахували, а тепер обіцяють зберегти

У місті Лева вирішили порахувати усі мозаїки та мистецькі панно. Таких мистецьких творів - 270. Відтак, у львівській мерії буде розроблене та прийняте рішення виконавчого комітету щодо їх збереження. Про це сказав для “ВЗ” заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко

«З усіх порахованих мозаїк ми зробили облікові картки для 39 об’єктів, — відзначив чиновник. — Будемо цю тему обговорювати у управлінні охорони історичного середовища Львівської міської ради. Це вже буде третя зустріч експертів на тему порятунку цінних мистецьких творів. До кінця вересня на виконкомі затвердимо механізм збереження».

А тим часом…

Реставратори взялися за відновлення втраченої мозаїки «Море і риби» (автор Володимир Патик), яка була окрасою колишнього магазину «Океан». «Відновлення художнього твору може стати першим прецедентом в Україні. 70% цінних елементів мозаїки збережені. Виконком скасував усі документи на цю ділянку, тож роботи будуть виконуватись без втручання у ґрунт», — повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Схожі новини