Передплата 2024 «Добрий господар»

Радники глав країн «нормандської четвірки» зустрінуться 2 вересня у Берліні

  • 31.08.2019, 11:34
  • 372

Зовнішньополітичні радники лідерів країн України, Німеччини, Франції та РФ проведуть зустріч 2 вересня в Берліні для організації саміту в «нормандському форматі».

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Офісу глави Української держави.

«В понеділок, 2 вересня, в Берліні відбудеться зустріч дипломатичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії щодо організації саміту в «нормандському форматі», — повідомили в прес-службі. Від української сторони у зустрічі візьмуть участь новопризначений міністр закордонних справ Вадим Пристайко та помічник президента України Андрій Єрмак.

Нагадаємо, у декларації лідерів G7 за результатами саміту «Групи семи», який відбувся 24−26 серпня у м. Біарріц (Французька Республіка), йдеться про те, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчими тижнями організують саміт у «нормандському форматі» (Україна, Росія, ФРН, Франція).

25 серпня Меркель заявила, що Німеччина і Франція працюють над організацією саміту «нормандської четвірки» найближчим часом у Парижі. 29 серпня Меркель і президент Р Ф Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися продовжити підготовку до саміту в «нормандському форматі».

Схожі новини